Helios Security Distribution: Distributie echipamente si solutii de securitate


Smartliving

leaflet-livinhome

Sistemul SmartLiving

Sistemele de alarmă SmartLiving furnizează o gamă extinsă de facilități, concepte și echipamente ce pun în valoare adevăratul potențial al tehnologiei inovatoare create de INIM Electronics, precum:

Terminale

Tehnologia SmartLiving depășește perspectiva statică de intrări și ieșiri aferente unui sistem de alarmă și introduce noul concept de terminale.

Terminalele pot fi configurate în timpul instalării atât ca intrări cât și ca ieșiri. Ele pot fi mapate/asignate liber pe oricare din modulele existente, beneficiind astfel la maxim de modularitatea sistemului

 

Scenarii și comenzi rapide (“shortcut”-uri)

Unul din obiectivele profesioniștilor care au proiectat sistemul SmartLiving a fost acela de a asigura o operare ușoară, atât pentru instalator cât și pentru utilizatorul final.

Atingerea acestui obiectiv s-a realizat prin implementarea unor funcții macro ce permit instalatorului să creeze “shortcut”-uri – comenzi rapide asignate tastelor sau LED-urilor de pe cititoarele de proximitate. Acestora li se pot asocia simboluri grafice pe tastaturi care să indice clar acțiunea ce urmează a se efectua.

Se elimină astfel secvențele lungi de operare, reducându-se considerabil timpul petrecut în fața tastaturii. Comenzile rapide sunt utilizate în special pentru secvențele de armare / dezarmare partiții, simbolurile predefinite fiind extrem de sugestive.

Funcții vocale

Dacă sistemul este dotat cu tastaturi Joy/Max (ce includ microfon și difuzor) și modul vocal SmartLogos30M, atunci putem aprecia și varietatea de funcții vocale ce pot fi implementate.

Cu un spațiu de înregistrare pentru 30 de minute și maxim 400 de mesaje, putem beneficia de funcții precum: apelator vocal, intercom între tastaturi, meniu vocal pe tastatură / telefon, robot telefonic, ascultare ambientală, etc. Funcțiile nu necesită programare specială, fiind activate implicit.

Beneficiind de facilitatea text-to speech, munca instalatorului este mult simplificată, putându-se exploata astfel la maxim capacitățile sistemului.

Sistemele SmartLiving sunt mai mult decât simple centrale de alarmă contra efracției, ele fac un pas înainte către tehnologiile de automatizare a clădirilor, surclasând prin flexibilitate și facilități produsele similare existente pe piață.

Deși proiectate pentru aplicații rezidențiale și comerciale de mici dimensiuni, centralele SmartLiving oferă funcții speciale precum: intercom între tastaturi, terminale programabile ca intrări/ieșiri, conectivitate IP, meniu vocal pe tastatură/ telefonic, simboluri grafice sugestive, ”scenarii” de armare, comanzi rapide pe tastaturi sau cititoare, senzor de temperatură, termostat cu programator săptămânal, conversie de la text la voce, upgrade firmware, si încă multe altele…..

Întrebări frecvente:SmartLiving 505/515/1050/1050L/10100L

SmartLiving. Quintesența sistemelor de securitate.

smartliving big
img1990SmartLiving515O
img1027smarliving

img1158smartliving-1050

 

 

 

 

img1452scheda 515 bis

Centralele de alarmă SmartLiving sunt produse în cinci variante, toate în cutie metalică cu transformator, dintre care reprezentative sunt SmartLiving515, SmartLiving1050 și SmartLiving 10100L. Ele acoperă o vastă gamă de aplicații, pornind de la 5 terminale și ajungând până la 100. Toate modelele disponibile oferă o paletă interesantă de caracteristici.

O particularitate deosebită a centralelor produse de Inim este noul concept de, atribuit tehnologiei . Această inovație revoluționează viziunea statică privind centralele de alarmă, cu intrări (zone) și ieșiri (PGM-uri), oferind instalatorului un sistem flexibil, adaptabil în funcție de cerințele beneficiarului, precum și o abordare diferită în privința asigurării stocului de marfă prin reducerea drastică a numărului de repere necesare, ceea ce poate fi un avantaj extrem de important.

Legătura dintre instalator și utilizator se realizează prin facilitatea , aceasta furnizând instrucțiuni clare și ușor de urmat, care ghidează operatorul printre diferitele funcții. Această modalitate de ghidare vocală și vizuală oferă posibilitatea unei serii de abordări operative pentru interacțiunea cu sistemul de alarmă și permite accesul la comenzile rapide. Acestea pot fi folosite pentru diverse funcții, iar operatiunile sunt mai puțin plictisitoare și cu mai puține erori de operare. Deasemeni, pot fi eliminate succesiunile lungi de comenzi, atât pentru instalator cât și pentru utilizator.

Coloana vertebrală a sistemului SmartLiving este , noua generație de magistrală de comunicare cu dispozitivele periferice. Prin IBUS se pot transmite pachete de date la o viteza foarte mare și practic nu are concurență pe acest segment de piață.

Caracteristicile IBUS permit transmisia de voce end-to-end în condiții de imunitate completă la zgomot și perturbații. Această performanță este obținută prin aplicarea tehnologiei (digitizarea și compresia vocii), eliminând astfel necesitatea unei cablări suplimentare. 

Magistrala IBUS acceptă conectarea de cititoare, tastaturi LED, LCD, module de extensie IN/OUT și interfețe wireless. Centralele SmartLiving pot înrola automat toate aceste dispozitive periferice, ceea ce contribuie decisiv la micșorarea timpului de configurare a sistemului. 

Sistemul poate fi deasemenea dotat cu modulul SmartLogos30M. Datorită tehnologiei VoIB, acesta furnizează o gamă vastă de funcții vocale, care face ca centralele SmartLiving să fie un produs de top în sectorul rezidențial de sisteme de alarmă antiefracție.

Funcționarea globală este asigurată de o matrice care permite corelarea acțiunilor și evenimentelor gestionate de sistem. Astfel fiecare eveniment poate fi asociat cu activarea unor ieșiri, comunicare vocală sau transmisie digitală la dispeceratul de monitorizare. 

Sistemul poate fi accesat pe bază de coduri de utilizator și cartele/taguri de proximitate. Fiecare cod/tag/cartelă poate fi asociat(ă) unui orar săptămânal, prin care pot fi validate/invalidate la anumite ore din zi. 

Sistemul SmartLiving poate fi configurat ca un sistem hibrid datorită faptului că este capabil să gestioneze ambele tipuri de periferice: cablate și wireless Air2. 

Instalarea interfeței SmartLink GSM va furniza sistemului un canal de comunicație de rezerva care, în combinație cu un modul opțional SmartLAN/SI sau SmartLAN/G asigură un potențial de conectivitate maximă. Adaugarea unui modul SmartLAN/SI sau SmartLAN/G asigură deasemenea și conectivitate TCP/IP.

Sistemul poate fi accesat si controlat prin telefon (PSTN) cu ajutorul modemului SmartModem si poate gestiona o linie simulată de telefon pe rețelele GSM cu ajutorul SmartLink/G. Centralele SmartLiving1050L și SmartLiving10100L suportă module SmartLAN care gestionează comunicarea prin TCP/IP. SmartLAN/G poate trimite emailuri detaliate pentru fiecare eveniment și rapoarte de evenimente în timp real. Deasemenea permite upload/download de la distanță și pune la dispoziție un server web pentru acces la sistem. Serverul web furnizează o tastatură virtuală care vă permite să operați în sistem de oriunde sunteți, prin conectare la internet. 

Centralele pot fi programate de la o tastatură LCD sau de la un PC folosind software-ul SmartLeague. Programarea de la tastatura LCD este rapidă și ușoară, deaorece puteți folosi setările implicite care elimină complet necesitatea de a configura parametrii comunicatorului vocal și al celui digital. Această metodă de programare este foarte facilă, deoarece operatorul este ghidat cu ajutorul icoanelor grafice explicite și a informațiilor vizuale ușor de înteles. Configurarea sistemului de la un PC este deasemeni foarte simplă, deoarece constă dintr-o serie de operațiuni cut-and-paste și drag-and-drop, reducând astfel munca operatorului.

Softul SmartLeague are funcția inovativă Text-to-Speech care vă permite să creați mesaje vocale doar prin tastarea textului aferent. Aceasta funcție elimină dificultățile apărute la înregistrarea normală a vocii. Portul de mare viteza RS232 reduce programarea locală la o operațiune ce durează mai puțin de 1 secundă. 

Model Automatizare

img1571domotica

 

jojmaxbig
ncodebbig
img1595conceptGBGN

nCode/GN Concept/GN Joy/Max

Tastaturile INIM combină caracteristici tehnologice de ultimă oră cu un design elegant, ce le poate pune în valoare în orice decor. Pictogramele explicite de pe afișaj facilitează accesul la funcțiile rapide, ușurând operarea sistemului de alarmă.

 Seria JOY

Tastaturile Joy au carcasa de culoare deschisă și clapă cu deschidere în jos, care protejeaza tastele. Cele 4 taste rapide sunt la vedere și usor de accesat. Disponibilă în două variante, înglobează tehnologia Easy4U, utilizatorii beneficiind de avantajele meniului grafic și a funcțiilor vocale – modelul Joy/MAX are microfon și difuzor încorporate. De asemenea acest model mai este echipat cu un cititor de proximitate și un senzor de temperatură ambianta. Cititorul încorporat permite accesul utilizatorilor la sistem folosind un tag sau o cartelă.

 Seria nCode/G

Tastaturile nCode/G sunt verticale, lucioase, de culoare neagră sau albă, cu un design deosebit. Cele 4 taste rapide sunt amplasate imediat sub afișajul grafic, sunt ușor accesibile și pot funcționa și ca taste de urgență.

Seria Concept/G

TastaturaConcept/GN este verticală, lucioasă, de culoare neagră, cu tehnologie soft touch, ușurând interacțiunea utilizatorului cu sistemul de alarmă. Sistemul de control fără taste permite operarea rapidă și fără eroare, oferă o fiabilitate ridicată și întreținere facilă, iar designul deosebit o recomandă celor mai pretențioase aplicații.

 

Caracteristici principale

nCode/Gx

Concept/GN

Joy/GR

Joy/Max

Display LCD grafic iluminat

da

da

da

da

Interfață grafică easy4U

da

da

da

da

Interfață audio easy4U

da

LED-uri de stare

4

4

4

4

Terminale FlexIO programabile ca intrări / ieșiri (150 mA)

1

1

2

2

Microfon și difuzor încorporate

da

Cititor cartele și taguri de proximitate cu 4 funcții activabile

da

Senzor de temperatură cu afișare pe display

da

Dimensiuni

129x87x17 mm

129x87x17 mm

116x142x20 mm

116x142x20 mm

Greutate

135 g

155 g

160 g

180 g

Alien. Interfaţa touch-screen. 

img1866AlienCompositionLOW

Alien oferă o utilizare ușoară, prin interfață intuitivă cu selecție rapidă cu un concept de operare auto-explicativă, integrează automatizare și siguranță. Cu doar o atingere, armează sau inhibă părți ale sistemului sau chiar activează scenarii pre-programate. Interfaţa grafică este foarte similară cu cea a unor smartphone-uri mai prestigioase în prezent pe piață, si, cum ar fi smartphone-uri, Alien oferă utilizatorilor o gamă largă de opțiuni pentru a satisface gusturile lor personale. Alien oferă trei opțiuni de selecţie intarfaţă (Young, elegant sau Soft) și permite utilizatorilor să personalizeze fundalul. 

Specificatii Alien

Alien/S

Alien/G

Marime ecran

4,3 inch

7 inch

Culori

65.000

65.000

Rezolutie

480×272

800×480

Touch-screen

Da

Da

Protectie

Scoatere sau smulgere cu
tehnologie micro-electromehanica

Da

Terminale Input/Output

2

Interfata USB

Da

SD card

Da, pana la 16 GB

Functie Photo-frame

Da, cu imagini de pe SD card

Fundal schimbabil

Da, cu imagini de pe SD card

Selectie interfata

Da

Interfata sistem

I-Bus

Centrale compatible

Toate modelele SmartLiving
(505, 515,1050, 1050L, 10100 – ver. 5.0)

Chrono-thermostat

Da

Suport standard backbox

Da

Montaj incastrabil

Da

Dimensiuni (HxWxD)

81x131x17 mm

149x219x34 mm
(149x219x17 mm
for flush mounting)

Greutate

160 g

520 g

Modul de extensie intrări / ieșiri Flex5

Modulul de extensie Flex5 mărește numărul de intrări (zone) sau ieșiri disponibile într-un sistem de alarmă SmartLiving. Modulul se conectează și alimentează din magistrala I-BUS. Atât alimentarea cât și cele două ieșiri auxiliare ce furnizează tensiune pentru senzori sunt protejate la scurtcircuit și supratensiune. Flex5 are 5 terminale care pot fi utilizate ca intrări sau ca ieșiri. În cazul în care sunt definite ca intrări, terminalele de la 1 la 4 permit conectarea directă a senzorilor de șoc și a celor pentru rulouri. Programate ca ieșiri, terminalele pot furniza un curent maxim de 150 mA.

 Modulul de extensie este prevăzut deasemeni cu un buzzer ce poate fi activat independent de terminale. Este protejat la încercările de sabotaj, cu posibilitate de dezactivare.

flex5big

Caracteristici principale

Flex5/P

Flex5/U

Terminale

5

Terminale care acceptă senzori de șoc și de rulou

4

Curent maxim furnizat pe ieșiri

150 mA

Protecție electronică resetabilă la curent maxim

400 mA

Ieșiri de tensiune auxiliară

2 x 200 mA

Buzzer integrat

da

Protecție împotriva sabotajului

da

nu

Dimensiuni

80x126x27 mm

59x108x20 mm

Greutate

106 g

67 g

Varianta aparentă nBy/S

nbybig

Cu cititorul de proximitate este cel mai ușor mod de a interacționa cu sistemul de alarmă SmartLiving.

Cititorul este folositor mai ales la armarea și la dezarmarea sistemului sau a anumitor partiții. Se mai poate folosi și la controlul de la distanță a ușilor, a luminilor, sau chiar declanșează o serie de acțiuni asociate cu anumite funcții predefinite. Inim oferă două modele. nBy/S și nBy/X.

Cititorul cu montaj aparent nBy/S este echipat cu protecție la sabotaj și un buzzer de control (folosit de către centrală pentru semnalizări acustice).

Mai mult, datorită cutiei heavy-duty, modelul nBy/S are grad de protecție IP34 și este potrivit pentru montare și în exterior.

Modelul nBy/X este un mix de inginerie mecanică și electronică.

Diferite mărimi, forme și culori de aparataj terminal apar în mod regulat. Și totuși în ciuda acestui fapt este incă dificil să găsești un model de cititor care se potrivească cu designul echipamentelor aflate deja în locul instalării.

Acum INIM este pregătit să ofere o soluție “universală” care integreaza cititoare de proximitate cu toate tipurile de plăci oarbe utilizate în aparatajul modular.Practic, modelul nBy/X rezolvă problema compatibilității cititorului cu placa oarbă.

Ambele modele sunt echipate cu 4 LED-uri care pot fi asociate cu “scenarii” (configurații) de armare sau shortcut-uri (acțiuni care transformă secvențe consumatoare de timp în acțiuni cu o singură comandă).

Varianta universală nBy/X

(patentată)

img1834nBy_X_nero_lato2_LO

Caracteristici principale

nBy/S

nBy/X

nKey

nCard

Dimensiuni

80x64x17 mm

50x19x51 mm

32x28x6 mm

54x85x1 mm

Greutate

45 g

25 g

5 g

6 g

nKey

img1131nboss

nCard

img1326ncardù

 

Sistemul wireless Air2 operează în banda 868 MHz și mai mult decât atât, folosește tehnologie de transmisie bidirecțională a semnalului. Aceasta înseamnă că toate dispozitivele sistemului transmit si primesc semnale.

Tehnologia de transmisie bidirecțională înseamnă de asemenea și că receptorul tradițional a fost înlocuit cu un dispozitiv superior care primește și transmite semnale către toate dispozitivele sistemului. Acest lucru permite verificarea efectului semnalului transmis pe dispozitivul țintă.

Transceiverul se conectează direct la magistrala I-BUS, ce permite gestionarea integrată a dispozitivelor wireless și cablate. Sistemul de înaltă performanță wireless Air2 furnizează protecție completă și în niciun caz nu coboară nivelul securității.

Alegând “Air2” înseamnă să reduceți timpul de instalare la minim și să aveți acoperite toate punctele greu de protejat. Acest sistem poate fi instalat fără să afectați structura incintei protejate, de exemplu, biserici și muzee unde pereții nu suportă lucrări de instalare cablată.

Air2-BS100

bs100_big

Transceiver wireless Air2-BS100

Transceiver-ul wireless este prevăzut cu interfață I-BUS pentru conexiunea cu centralele SmartLiving. Modelul Air2-BS100/50 este capabil să gestioneze 50 dispozitive (detectori de mișcare IR100 și contacte magnetice MC100) și până la 100 de telecomenzi KF100, în timp ce modelul Air2-BS100/30 este capabil să gestioneze 30 de detectori și 50 de telecomenzi. Fiecare detector poate fi mapat la un terminal de pe centrală, în același mod cum fiecare telecomandă poate fi mapată la un tag.

Air2-IR100

img107_Air2-IR100

Detector de mișcare pasiv în infraroșu Air2-IR100

Comunicație bidirecțională cu interfața BS100. Este prevăzut cu protecție antisabotaj îla deschidere și la smulgere de pe perete. Are posibilitatea ajustării sensibilității de la distanță fără vreo intervenție directă pe detector. Permite deasemeni dezactivarea LED-ului.

Altă opțiune este cea care vă permite să activați detectorul doar când partiția alocată lui este armată.

Detectorul este disponibil în 2 modele: Air2-IR100, detector volumetric cu raza de 12 m și Air2-IR100C, detector de mișcare cu lentilă coridor.

Air2-MC100

img1033AIR2MC-100Composizione_BiancoMarrone

Contact magnetic wireless Air2-MC100

Definind acest dispozitiv ca și contact magnetic wireless este prea puțin. In afară de faptul că are 2 poziții pentru magnet, la 90 grade una față de cealaltă pentru montare optimă, contactul magnetic MC100 furnizează 2 terminale care pot fi configurate individual ca terminale de intrare/ieșire.

Configurând terminalele ca intrări, ele gestionează o zonă standard (NO,NC, cu EOL, dublu EOL) și permit deasemenea conectarea directă a detectorilor de șoc și de rulou. Configurând terminalele ca și ieșiri aveți acces la o ieșire open-colector de 150 mA.

Alarmele provenind de la contacții magnetici și in mod distinct de la cele 2 terminale vor fi semnalizate separat în centrală.

Acest dispozitiv are o opțiune care vă permite să schimbați contactul magnetic neutilizat (din cele 2 de pe dispozitiv) într-un tamper magnetic de protecție. În acest fel va fi capabil să detecteze încercări de sabotaj folosind magneți externi. Este prevăzut cu protecție antisabotaj îla deschidere și la smulgere de pe perete.

Disponibil in variantă maro sau albă.

Air2-MC200

img1070MC200red

Contact magnetic wireless Air2-MC200

Contact magnetic wireless MC200 cu senzor de şoc şi înclinare intergrat. 

Tehnologia micro-electromecanică permite acestui dispozitiv flexibilitate extremă de programare, detecţie precisă și o rată ridicată de fiabilitate.

De fapt, atât senzorul de înclinare și de detecţie șoc poate fi programat cu precizie la nevoile specifice ale instalaţiei. Senzorul de înclinare detectează sabotaj și este deosebit de potrivit pentru ferestre de acoperiş, evitându-se astfel utilizarea de magneți.

AIR2-MC200 este protejat împotriva tentativelor de sabotaj și îndepărtare forțată. Utilizează canale separate pentru diferitele tipuri de semnalizare, prin urmare, permite identificarea clară a sursei de alarmă. Dimensiunea redusă a acestui dispozitiv permite instalare și întreținere simplă.

Disponibil in variantă maro sau albă.

AIR2-FD 100

Air2_FD100

Detector de fum wireless pentru sistemele SmartLiving

Detectorul de fum AIR2-FD100 vă permite să adăugați capabilități avansate de detecţie de fum la sistemul SmartLiving. Caracteristici unice: se poate verifica nivelul de contaminare (praf) în interiorul camerei optice și semnala nevoia de curățare. Valorile analogice în ceea ce privește nivelul de contaminare în camera optică sunt afișate pe tastatură.

Tehnologia de detecţie de înaltă tehnologie utilizat în AIR2-FD100 este tipic pe întreaga gamă Inim de dispozitive de detecţie a incendiilor. Această tehnologie vă oferă sensibilitate programabilă pe 4 nivele (de la 0.08dB/m la 0.15dB/m). AIR2-KF100 este echipat cu un LED tricolor (verde, galben și roșu), care semnalizează starea normală de funcționare a dispozitivului, starea bateriei scăzute, contaminarea în camera de optică, alarmă și condiții de avarie. Acest dispozitiv oferă o opțiune care dezactivează semnalele vizuale pe LED-uri. Puteți configura toți parametrii pe detector prin rețeaua wireless fără a fi necesară intervenția directă pe dispozitiv.

Technical features of the system
 Operating frequency  868MHz
 Communication type  Two-way
 Modulation  GFSK
 Channel  3
Technical features of the AIR2-BS100 Transreceiver
 Wireless transmission  Two-way
Control panel connection  4 wires via the I-BUS
Number of wireless devices supported (MC100 IR100 magnetic  contacts or infrared detectors)
 50 (Air2-BS100/50), 30 (Air2-BS100/30)
Manages wireless signals (inputs and outputs) 50 – simulates up to 10 Flex5 expansion boards(Air2-BS100/50)
10 – simulates up to 10 Flex5 expansion boards(Air2-BS100/10)
 Wireless keys supported (KF100)
 100 (Air2-BS100/50), 50 (Air2-BS100/30)
 Device mapping to control panel
 On terminals
 Wireless key mapping to control panel  On tag and card
 Protections
 Dislodgement and open cover
 Supervision
 Wireless-programmable Supervision Time
 Dimensions (HxWxD)  171x80x27mm
 Weight
 130g
Technical features of the AIR2-IR100 Infrared detector
 Communication with transceiver Air2-BS100  Two-way
 Protections
 Dislodgement and open cover
 PIR range  12m volumetric (Air2-IR100), 20m corridor (Air2-IR100/C)
 Battery  CR123A
 Battery life  3 years
 Dimensions (HxWxD)
 100x58x44
 Weight
80g
Technical features of the AIR2-MC100 Magnetic contact
Communication with transceiver Air2-BS100
 Two-way
Protections
  Dislodgement and open cover
Magnetic contacts
  2 @ 90° can be used individually or as a pair
Terminals
  2 configurable individually as input or output
Terminal balancing managment
  NO, NC, Single balancing, Double balancing
Rollerblind and shock detector management
  Yes, on both terminals
Alarm signalling channels Alarm signalling separate for magnetic contact
Colours White and brown
Battery CR123A
Battery life 4 years
Dimensions (HxWxD) 95x36x26 mm
Weight 80 g
Caratteristiche contatto magnetico AIR2-MC200
Communication with transceiver Air2-BS100
Two-way
Protections
Dislodgement and open cover
Magnetic contacts 1
Tilt and shock sensor 1
Alarm signaling channels Separate for the magnetic sensor, tilt/shock sensor and tamper
Shock sensor sensitivity 16 programmable levels
Tilt sensor sensitivity Programmable with a maximum angle of less than 5 degrees
Tilt delay signal Programmable from 100 ms to 2 minutes
Colori
Bianco e marrone
Batteria CR2
Durata batteria 4 anni
Dimensioni (HxLxP)
58x35x23
Peso 50 g
Technical features of the AIR2-KF100 Wireless key
Communication with transceiver Air2-BS100
Two-way
Buttons
4
Buttons functions
Programmable as control-panel shortcuts (arm, disarm, bypass, output activation, etc.)
Notifier LED
6, for command executed signals
Signalling Buzzer
Multitone
Loch keyfob
Yes
Battery
CR2032
Battery life
5 years
Dimensions (HxWxD)
61x41x12mm
Weight
15g
AIR2-FD100 smoke-detector features
Communication with transceiver Air2-BS100
Two-way
Protections From its base
4 programmable levels of sensitivity 0.08dB/m (pre-set mode); 0.010dB/m; 0.010dB/m; 0.010dB/m;
Tricolour signalling LED
Normal operating status, fault, contamination in the optical chamber, low battery, alarm
Option To disable LED signalling
Battery CR17450
Battery life 3 years
Dimensions (HxDxW) 60×114 mm (with base)
Weight 160g (with base and without battery), 182g (with base and battery)

Conectivitatea și accesibilitatea sunt două concepte în plină dezvoltare care au migrat din domeniul profesional în viața de zi cu zi a majorității persoanelor, prin accesul din ce în ce mai facil la Internet. Prin interfețele SmartLAN sistemele de alarmă SmartLiving își extind capabilitățile de conectivitate și de comunicare prin Internet. Cele două modele disponibile se montează cu ușurință pe placa de bază a centralei și permit accesul securizat în sistem. Pentru o administrare ușoară interfețele SmartLAN au implementat un software de management al adreselor IP dinamice.

img1665Part_smartlang

 img1009SmartLAN_G_alto_HI

img1628SmartLAN_SI_alto_HI

img1807SmartLAN-G - WebServer - 1

img1696SmartLAN-G -e-mail

SmartLAN/SI Pe baza puternicelor resurse hardware de care dispune, interfața permite legaturi în rețea punct la punct și acces rapid la internet. Se poate realiza deasemeni conectarea de la distanță cu ajutorul software-ului SmartLeague pentru programarea și controlul sistemului. Interfața SmartLAN/SI asigură practic același nivel de acces în sistem ca și conexiunea serială RS232 existentă pe placa de bază a centralelor. Interfața este similară cu modelul precedent, dar oferă în plus funcții avansate de comunicare și acces de la distanță.

SmartLAN/G e capabilă să transmită automat e-mail-uri generate de evenimentele petrecute în sistem. Fiecare mesaj trimis are un subiect asociat, un fișier/document atașat (stocat pe un SD Card – nu este inclus) și un text ce poate conține link-uri către domeniul respectiv sau către diverse echipamente IP – camere video de exemplu. Suplimentar, interfața oferă utilizatorilor accesul global în sistem printr-un browser de Internet. După autentificare, pe baza unui cod de utilizator, web-serverul încorporat furnizează o tastatură virtuală ce permite operarea în sistemul de alarmă la fel de rapid și de ușor ca de la o tastatură reală. Această facilitate permite pe de o parte instalatorilor accesul fără probleme la sistemele implementate, iar pe de altă parte, controlul și parametrizarea centralei de la distanță de către utilizatorii finali prin Internet, fără a avea nevoie de un software specializat. Tastatura virtuală este una din cele mai importante facilități oferite de serverul web integrat în interfața SmartLAN/G, care mai permite deasemeni utilizatorilor să gestioneze zonele și partițiile sistemului, să consulte jurnalul de evenimente și să modifice temporizările.

Main features of SmartLiving Systems

SmartLiving 505

SmartLiving 515

SmartLiving 1050

SmartLiving 1050L

SmartLiving 10100L

Hardware features
Number of terminals supported by the system
Number of terminals available for mapping and relocation

5
5

15
15

50
50

100
100

Terminals on motherboard (configurable as inputs or outputs)ʉۢ 5 (0)
5 (0)
10 (5)
10 (5)
Programmable relay on motherboard

1

1

1

1

Number of programmable open-collector outputs on motherboard

2 (150mA)

2 (500mA)

Number of partitions available

5

10

15

Relay and power-diffusion board (accessory item)

Yes
IP Connectivity management (using SmartLAN) Yes
Flex5 expansion board housingYes
GSM device housing Yes
Power supply

1,2A

3A

5A

RS232 Port Yes
Power charge monitored by temperature probe (ProbeTh accessory item) Yes
Battery test circuit
Yes
Control-panel fi rmware upgrading capability Yes
Peripheral-fi rmware upgrading capability via control panel  Yes
Enclosure   Metal
Battery housing
7Ah
2x17Ah
Dimensions (HxWxD)
305x220x80 mm
500x380x95 mm
Weight without battery
2,5 kg
2,5 kg
2,2 kg
5,1 kg
5,3 kg
I-BUS devices
I-BUS peripherals enrolled automatically
Yes
Number of Joy and nCode/G keypads supported

5

10

15

Number of nBy readers supported
10
20
30
Number of Flex5 5-terminal Expansions supported

4

10

20

40

Ivy-B Sounderflasher
10
Number of Air2 Wireless Transceivers supported

4

 10

20

 30

Nexus GSM/GPRS module
1
Air2 wireless devices
MC100 Magnetic contacts and/or IR100 PIRs 5 15
50
100
Wireless keyfobs (KF100)
50
100
150
Authentication
Installer access codes 2
Number of user-access codes (can be controlled by timers)

30

50

100

Number of nKey Tags or nCards card (can be controlled by timers) 

50

100

150

Telephone communications
Telephone contact numbers 15
Telephone line check Yes
Automatic voice dialer (SmartLogos30M option, refer to Voice functions) Yes
Integrated automatic digital-dialer Yes
Integrated remote programming modem Yes
Input terminals 
Auto-learning of zone-balanceʉۢ Yes
Zone doubling (each input manages 2 zones) Yes
Input terminals for shock and rollerblind sensors on control panel 2
Number of input terminals for shock and rollerblind sensors on keypad 2 on Joy, 1 on Concept
Number of input terminals for shock and rollerblind sensors on expansion boards confi gurable as inputs or outputs 4
Programmable input-zone thresholds Yes
Input threshold trimmerʉۢ Yes
Voice functions on motherboard
Keypad-to-keypad Intercom (Joy/MAX keypads)
Yes
Remote Listen-in function with choice of location (Joy/MAX keypads)
Yes
Voice functions on SmartLogos30M board (accessory item)
Automatic-Answephone function (customizable)
Yes
Voice-memo slot (one message per Joy/MAX keypad)
Yes
Local voice-prompt menu (customizable) Yes
Voice-prompt menu over-the-phone (customizable) Yes
Voice notifier on local keypad (Joy/MAX) Yes
Automatic Voice-dialer
Yes
Message recording at Joy/MAX keypads
Yes
Message recording from PC (using microphone or .wav)
Yes
Message recording from PC (using text-to-speech function)
Yes
Nexus GSM functions (version 4.00)
Voice dialer over GSM Network
Yes
Sends pre-edited and customizable SMS text messages for each event
Yes
Programmable priority-management of PSTN and GSM channels for each event Yes
Activates control panel shortcuts via SMS text message or CallerID
Yes
Answerphone and DTMF command management functions Yes
Automatic Balance check
Yes
Voice, digital and SMS message Emergency communication
Yes
Other features
Week-to-week timers (each with 5 ‘exception’ periods) for automatic arming and enablement
 10 20
Thermostats with manual, dayly, weekly and antifreeze management (from 3.00 version) 5 10 15
Programmable timer-controlled events (4.00 version only)
10
 30
50
Automatic daylight saving time Yes
Programmable scenarios (arming configurations)  30
Shortcuts (one-stroke actions) 37
Programmable icons
50
Number of tigger events
360
430
840
1430
Rolling event buffer (250 for versions before 3.00)
500 1000
Events log filter Yes
Saves compact event details
Yes
Manages shortcuts on function keys (12) and on numeric keys (10) on Joy keypads
Yes
Shortcuts on LEDs (4) on nBy Readers
Yes
Manages Events-Actions matrix
Yes
Generates ‘start of’ event-related actions
Yes
Generates ‘end of’ event-related actions Yes
Programming software runs under Windows
Yes

 


  LOGIN