Helios Security Distribution: Distributie echipamente si solutii de securitate


Ability

Ability. Conturând ideea de simplitate…


abilityDacă aveți nevoie un sistem de alarmă fiabil și performant pentru aplicații comerciale și rezidențiale mici, atunci centralele Ability merită atenția dumneavoastră. Cele 5 modele disponibile vă permit alegerea unei soluții eficiente din punct de vedere financiar pentru acest sector de piață. Centralele suportă un număr de 5 până la 30 de terminale configurabile ca intrări sau ieșiri, având posibilitate de integrare pentru senzori de șoc și de rulouri.

Toate terminalele pot fi mapate fără restricție. Această caracteristică inovatoare permite utilizarea numărului maxim de terminale specificat pentru fiecare model în parte, chiar și atunci când pe centrală sau pe modulele de extensie rămân unele neutilizate.

Centralele antiefracție Ability au în mod standard 5 partiții, fiecare permițând modurile de operare Stay, Away și Instant pentru obținerea unui maxim de flexibilitate.

Centralele Ability includ implicit și funcții vocale, cu excepția seriei M. Variantele standard furnizează între 18 și 60 de secunde pentru mesaje vocale. Prin acest concept revoluționar dispare necesitatea unui modul de voce adițional iar instalarea este mult mai facilă. Variantele ‘B’ vin preprogramate cu scurte mesaje vocale asociate evenimentelor de bază din sistem. Dacă aveți nevoie de mesaje care să furnizeze informații detaliate despre eveniment, versiunea ‘V’ este o alegere mai bună. Această variantă are spațiu de stocare mesaje vocale de până la 60 de secunde. Mesajele sunt preînregistrate, dar pot fi configurate (de către instalator) și asignate evenimentelor. Procesul de înregistrare poate fi realizat folosind o interfață de înregistrare AB/Logo, prin intermediul unui microfon PC și download-area fișierului *.wav în centrală sau cu ajutorul funcției text-to-speech.

Comunicația între centrala de alarmă Ability și dispeceratul de monitorizare se realizează printr-un comunicator digital încorporat pe placa de bază. Modemul intern pentru programare la distanță și controlul sistemului prin telefon este deasemenea inclus. Centralele Ability sunt deasemenea capabile să lucreze și cu interfața bidirecțională wireless Air2-BS100, putând fi configurate să opereze ca sistem hibrid sau doar wireless dacă se folosesc numai astfel de detectoare.

Centralele de alarmă Ability echipate cu interfață wireless Air2-BS100 încorporează tehnologie de transmisie wireless bidirecțională de ultimă oră. Canalul de transmisie permite utilizatorului de exemplu să deconecteze detectorii atunci când nu sunt folosiți, să activeze ieșirile open-colector și deasemenea să primească semnale de răspuns direct pe telecomandă.

Tastatura sistemului are un afișaj generos cu 4 linii a câte 16 caractere fiecare. Spațiul destinat afișajului este astfel de 2 ori mai mare decât la orice tastatură din acest segment de piață. Tastatura acceptă de la 10 până la 20 de coduri de utilizator.

Sistemul suportă deasemenea cititoare de cartele/taguri de proximitate. O metodă simplă de a interacționa cu sistemul de alarmă este prin cititorul de proximitate, fiind în mod special folositor la armarea / dezarmarea întregului sistem sau doar a anumitor partiții. Oricum, poate fi deasemenea folosit la activarea unei ieșiri sau a comunicatorului vocal.

Sistemul de cititoare de proximitate suportă de la 20 până la 50 de taguri/cartele de proximitate. Placa de bază conține o ieșire pe releu și 2 ieșiri open-colector pentru activarea dispozitivelor auxiliare (sirenă de exterior, sirenă de interior). Sursa de alimentare internă furnizează, în funcție de model, 0,8 A sau 1,3 A.

Ability. Un sistem de alarmă simplu, eficient și rentabil.

 

 ncodewbig

Tastaturi nCode/Sx

Tastatura nCode/Sx combină simplitatea și funcționalitatea. Afișajul generos cu 4 linii redă informațiile în timp real și permite utilizatorilor să parcurgă cu ușurință opțiunile meniului. Tastele funcționale activează instantaneu comenzile. Tastatura nCode/Sx are și un terminal configurabil ca intrare/ieșire pentru o flexibilitate mărită. Unul din punctele tari ale acestui produs este designul elegant care îl face apreciat și ușor de utilizat. Disponibilă în variantă lucioasă albă sau neagră.

 nbybig

Cititoare de proximitate-seria nBy

Seria nBy de cititoare de proximitate a fost special creată pentru a reduce efortul instalatorilor. Carcasa heavy-duty conferă acestor dispozitive posibilitatea de a fi montate și în exterior fără a mai fi nevoie de alt înveliș protector. Cele 4 LED-uri pot fi asociate operațiunilor de armare/dezarmare și de control al accesului. Această caracteristică este folositoare atunci când este necesară integrarea între sistemele de detecție antiefracție și de control acces. Cititorul nBy/X montat îngropat (flush-mount) oferă o soluție universală care integrează cititoarele de proximitate în toate dozele de aparataj terminal, ceea ce instalatorii așteptau demult. Cititoarele nBy/S și nBy/X acceptă atât cartelele Ab/Card cât si tagurile de proximitate Ab/Key.

 flex5big flex5pbig

Module de extensie intrări/ieșiri Flex 5

Modulul de extensie mărește numărul de intrări (zone) sau ieșiri disponibile în sistemul Ability. Include 5 terminale. Modulele se bazează pe o tehnologie exclusivă care vă permite configurarea terminalelor pe loc, ca ieșiri sau intrări. S-au încheiat zilele când intrările și ieșirile erau pe plăci separate și odată ce vă veți convinge de toate avantajele acestui dispozitiv veți renunța cu siguranță la vechile tehnologii. Deasemeni permite conectarea directă a senzorilor de șoc și rulouri pe 4 din cele 5 terminale disponibile.

 img157_smart_modem_100

SmartModem100:

modem pentru programare și control de la distanță

Sistemul Ability poate fi controlat și programat de la distanță prin linia telefonică cu ajutorul SmartModem100. Dispozitivul trebuie conectat la un calculator pe care rulează software-ul de programare AbilitySuite. Modemul se conecteaza printr-un port USB, nemaifiind necesară o sursă de alimentare externă. Nu ocupă spațiu datorită dimensiunilor sale reduse.

 img175_ablogo

AB/Logo: interfață de înregistrare mesaje vocale

Modulul AB/Logo se conectează direct pe placa de bază. Aceast dispozitiv permite înregistrarea și redarea mesajelor de pe orice telefon la locul instalării. Poate fi ușor deconectat odata ce sesiunea de inregistrare este terminata.

Sistemul wireless bidirecțional Air2-BS100

Modulul de extensie wireless Air2 funcționează în banda 868 MHz. Tehnologia bidirecțională asigură o performanță extrem de înaltă, datorită faptului că dispozitivele wireless asignate nu numai că transmit și primesc semnale, deasemenea verifică primirea cu succes a semnalului de către dispozitivul țintă.

  bs100_big

Interfață bidirecțională wireless Air2-BS100

Acest dispozitiv comunică cu centrala Ability prin magistrala I-BUS. Poate gestiona până la 30 dispozitive wireless (detectori cu infraroșu IR100, contacte magnetie MC100) și 50 de telecomenzi KF100.

 img107_Air2-IR100

Detector PIR Air2-IR100

Acest detector bidirecțional acoperă o rază de 12 m. Programarea de la distanță permite ajustarea sensibilității detectorului fără efort. Permite deasemenea reglarea în concordanță cu modul de operare al partiției la care este asignat. Detectorul este protejat la deschiderea carcasei si smulgerea de pe perete. Disponibil în variantă albă sau maro.

 img115_AIR2MC-100Composizione_BiancoMarrone

Contact magnetic Air2-IR100

Permite amplasarea magnetului în două poziții. Poziția neutilizată poate fi folosită pentru detecție sabotaj. Suplimentar, dispozitivul poate funcționa ca și extensie wireless de intrare/ieșire, având disponibile 2 terminale configurabile atât ca intrare cât și ca ieșire. Detectorul este protejat la deschiderea carcasei si smulgerea de pe perete. Disponibil în variantă albă sau maro.

 img180_Air2-KF100

Telecomandă Air2-KF100

Are 4 butoane programabile care anunță utilizatorul prin semnale audio sau luminoase prin aprinderea LED-urilor roșu sau verde, de reușita operațiunilor derulate. Aceasta se realizează prin canalul de transmisie bidirecțională cu ajutorul interfeței wireless. De aceea cu telecomanda KF100 sunteți întotdeauna siguri de rezultatul comenzilor de la distanță. Dispozitivul are deasemenea și funcție de blocare a butoanelor pentru protecție împotriva apăsării neintenționate.

Caracteristici

Ability

510M

510B

1030B

510V

1030V

Caracteristici hardware

Terminale pe placa de bază

5

5

10

5

10

Număr maxim de terminale pe sistem

10

10

30

10

30

Ieșire pe releu pe placa de bază

1

Ieșiri open-colector pe placa de bază

2 (150 mA maxim)

Partiții

5

Sursă de alimentare internă

0,8 A

0,8 A

1,3 A

0,8 A

1,3 A

Port RS 232

da

Ajustare încărcare în funcție de temperatură

da (cu ProbeTH)

Circuit testare acumulator

da

Upgrade firmware centrală

da

Upgrade firmware module prin centrală

da

Cutie metalică cu spatiu pentru acumulator

da

Capacitate maximă acumulator

7 Ah

Dimensiuni cutie

305 x 220 x 80 mm

Module adresabile IBUS

Autoadresare

da

da

da

da

da

Număr maxim de tastaturi nCode

5

5

10

5

10

Număr maxim de cititoare nBy

10

10

20

10

20

Număr maxim de extensii Flex5

10

10

20

10

20

Număr maxim de interfețe wireless Air2

1

Dispozitive wireless

Număr maxim de detectoare IR100 / contacte MC100

10

10

20

10

20

Număr maxim de telecomenzi KF100

20

20

50

20

50

Autentificare în sistem

Coduri de instalator

1

Coduri de utilizator

10

10

20

10

20

Număr maxim de cartele / taguri de proximitate

20

20

50

20

50

Comunicație pe linie telefonică

Numere de telefon pentru raportare

5

Verificare linie telefonică

da

Comunicator vocal încorporat

nu

da

da

da

da

Comunicator digital încorporat

da

da

da

da

da

Modem integrat

da

da

da

da

da

Terminale de intrare (zone)

Autoînvățare conexiuni

da

Dublare de zone

da

Intrări pentru senzori de șoc pe placa de bază

2

Intrări pentru senzori de șoc pe tastatură

1

Intrări pentru senzori de șoc pe extensii

4

Funcții vocale pe placa de bază

Durată de înregistrare mesaje vocale (secunde)

18 s

60 s

Număr de mesaje vocale (pre-înregistrate)

8 (8)

20 (10)

Comunicator vocal automat

nu

da

 


  LOGIN